«Φόρεσε» τα καλά της η αγορά ένδυσης

Σημαντική ανάπτυξη καταγράφει η εγχώρια αγορά ένδυσης. Στο πρώτο δίμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ένδυσης Ελλάδος, οι πωλήσεις του κλάδου αυξήθηκαν κατά 29% και ξεπέρασαν τα 305 εκατ. ευρώ.

Έτσι αέρας ανανέωσης φαίνεται πως έχει αρχίσει να φυσά από τις αρχές του 2023, στις γκαρνταρόμπες πολλών ελληνικών νοικοκυριών.

Στα κλωστοϋφαντουργικά είδη η μείωση είναι στο 6%, στο βαμβάκι στο 13,5% και στα είδη ένδυσης στο μείον 9,9%, αλλά υπάρχει δικαιολογία.

Ο κλάδος πάντως, παρά το προσωρινό φρένο στις εξαγωγές, ακολουθεί πορεία διαρκούς ανόδου τα τελευταία χρόνια.

Μείωση 3,8% στο πρώτο δίμηνο κατέγραψαν και οι εισαγωγές στην αλυσίδα ένδυσης κλωστοϋφαντουργίας, φτάνοντας στα 562 εκατ. ευρώ έναντι 584 εκατ. ευρώ του πρώτου διμήνου του 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος