Φοιτητικές εστίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Κομοτηνή

Ένα μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής φοιτητικών εστιών προχωρά από το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο μέσω του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων, που σύντομα θα καλύψει τις διογκούμενες ανάγκες των φοιτητών.

Η στέγαση ένα χρόνιο πρόβλημα για τους φοιτητές βελτιώνεται όσο ο αριθμό των φοιτούντων δεν φτάνει σε εκρηκτικά σημεία και οι συνθήκες βελτιώνονται με συνεχείς παρεμβάσεις της πολιτείας. Την θετική εξέλιξη καταγράφει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ειρήνη Τσακίρη.

Ο Φώτης Μάρης, αντιπρύτανης οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εξηγεί πως το πανεπιστήμιο δραστηριοποιούμενο σε τέσσερις πόλεις διαθέτει 1.300 κλίνες σε φοιτητικές εστίες. Διατίθενται 200 ενοικιαζόμενες κλίνες στην Αλεξανδρούπολη, ενώ η πλέον εκσυγχρονισμένη εστία βρίσκεται στην Ορεστιάδα.

Επιπλέον, υπάρχουν εστίες 500 κλινών στην Ξάνθη ενώ σε 700 δωμάτια στην Κομοτηνή φιλοξενούνται 600 φοιτητές, καθώς κάποιες δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ήδη στην Κομοτηνή έχει δημοπρατηθεί έργο για 350 κλίνες και καινούργιο εστιατόριο. Ομοίως στην Αλεξανδρούπολη έχει χρηματοδοτηθεί έργο κατασκευής 363 κλινών και εστιατορίου. Τα έργα θα ξεκινήσουν το 2023 και σύντομα αναμένεται να παραδοθούν, αλλά στο ενδιάμεσο δίνεται επίδομα στέγασης σε περισσότερους από 3.500 φοιτητές.

Σε χειρότερη κατάσταση όλων είναι εκείνη της Ξάνθης, που όμως έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τον επόμενο μήνα ξεκινά εκ βάθρων ανακατασκευή, ενώ έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στην εστία των μεταπτυχιακών φοιτητών.

«Το πολύ σε τρία χρόνια», εκτιμά ο κ. Μάρης, «το Δημοκρίτειο θα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να στείλει κάποιος το παιδί του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος