Δίδυμοι πύργοι στη Φλώρινα; Και όμως υπάρχουν και είναι ένα κτίριο με ιστορική και αρχιτεκτονική αξία, ενώ αποτελεί το επίσημο έμβλημα του Δήμου.
Η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε στη συντήρηση και ανάδειξη αυτού του εμβληματικού -για την περιοχή- κτιρίου, στο αγρόκτημα της σχολής γεωπονικών σπουδών, που κατασκευάστηκε παλαιότερα για την παραγωγή ζωοτροφών.
Ο κ.Φωκίων Παπαθανασίου, κοσμήτορας σχολής γεωπονικών σπουδών παν. Δυτ. Μακεδονίας μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, για την προσπάθεια ανάδειξης των δίδυμων πύργων.
«Η σχολή γεωπονικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποτελεί μία από τις ιστορικότερες σχολές της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχουμε σημαντικό έργο πάνω στη γεωπονική επιστήμη και ένα σημαντικό κομμάτι είναι και το αγρόκτημα που έχει ιστορία πάνω από 95 χρόνια. Δημιουργήθηκε το 1928 από τον Ιωάννη Κοντόπουλο. Αποτέλεσμα αυτής της δημιουργίας ήταν η γεωργική σχολή, μετά το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με διάφορα τμήματα και τώρα σχολή γεωπονικών επιστημών. Οι δίδυμοι πύργοι ήταν για την παρασκευή ενσιρώματος, για τη διατροφή των ζώων που υπήρχαν στο αγρόκτημα. Εδώ και 20 χρόνια είχαν διάφορα προβλήματα συντήρησης και καταφέραμε μέσω της σχολής και με συνεργασία και δωρεά από συγκεκριμένη εταιρεία της περιοχής, να έχουμε το απαραίτητο χρηματικό κεφάλαιο για να τους συντηρήσουμε και να τους αναδείξουμε», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Παπαθανασίου.
Ρεπορτάζ: Θωμαή Αδάμου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος