Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού 18-20 Μαρτίου στα Γρεβενά

Επανέρχεται μετά από δύο χρόνια, λόγω πανδημίας, το Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού στα Γρεβενά, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου. Το κυρίως πρόγραμμα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Μαρτίου, στο καφέ – μπαρ «Αλχημείο» στην Πλατεία Αιμιλιανού, με βραδιές Ιρλανδικής μουσικής και πολλές εκπλήξεις, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος διοργανωτής του φεστιβάλ. Τετάρτη & Πέμπτη στις 20.00 Global Greenings Πλατεία Ελευθερίας Γρεβενών (Ρολόι).

Όλος ο πλανήτης φωταγωγείται με το εθνικό χρώμα της Ιρλανδίας γιορτάζοντας απ’ άκρη σ’ άκρη την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί ΠΑΝΤΟΥ! Σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Γρεβενών, κι εμείς συμμετέχουμε σε αυτή την παγκόσμια γιορτή που ξεκινά από την Ιρλανδία κι ενώνει όλες τις χώρες του κόσμου, πρόσθεσε ο κ. Παπαλαμπρόπουλος. Φωταγωγούμε φέτος για πρώτη φορά το Ρολόι των Γρεβενών. Ένα ιστορικό σύμβολο της πόλης η οποία δημιούργησε και οργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ ιρλανδικού πολιτισμού στην Ελλάδα.

Παρασκευή 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 21:0001:00 Green Hat Irish Party Αλχημείο (Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού).

Jigs n’ Reels με δώρα για όλους! Επιλεγμένες λίστες ιρλανδικής μουσικής για ένα party σαν αυτά που γνωρίζουμε σε κάθε φεστιβάλ μας!! Η ιρλανδική μπύρα θα ρέει άφθονη..ως συνήθως! Όσοι δεν το έχετε ζήσει ποτέ…επιτέλους, ξανά μαζί! Να η ευκαιρία! Τα συλλεκτικά καπελάκια δώρο…και φέτος μην πείτε πως δεν τα προλάβατε!!…

Σάββατο 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 20:0001:00 Ιrish Session. Αλχημείο (Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού) Το 2020 είχαμε προγραμματίσει το πρώτο Irish Session στην Ελλάδα στο φεστιβάλ μας. Δυστυχώς τα γεγονότα της πανδημίας μας πρόλαβαν και δεν καταφέραμε να το υλοποιήσουμε. Φέτος όμως αναμένεται κάτι ιστορικό να συμβεί. Τουλάχιστον δεν έχει ξανασυμβεί στα Γρεβενά. Η Kathleen, ο Luke, ο Andy και ο Gary έρχονται στα Γρεβενά με μια δεκαμελή παρέα τους για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη χαρά της ιρλανδικής μουσικής και τον τρόπο που αυτή ξέρει να ενώνει τους ανθρώπους. Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε μουσικό που επιθυμεί. Το Αλχημείο μεταμορφώνεται σε μια Ιρλανδική Pub! Περισσότερες πληροφορίες μάθετε παρακάτω. Οι μουσικοί φίλοι βρείτε το αρχείο με τις παρτιτούρες μελετήστε του….ΚΑΙ απλά σας περιμένουμε!!!

Κυριακή 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 19:0022:00 Συναυλία με τους TIR FADA. Αλχημείο (Πλ. Αιμιλιανού). Η ιρλανδική μουσική έχει την τιμητική της στο φεστιβάλ μας και φέτος η γιορτή κλείνει με τους αγαπημένους μας Tir Fada! Για κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 2462022667 για να μάθετε περισσότερα.

Μην φύγετε εάν δεν δοκιμάσετε μανιτάρια με τοπικές συνταγές και δεν επισκεφθείτε το μουσείο φυσικής ιστορίας στη Μηλιά Γρεβενών (15′ από την πόλη) με τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες του κόσμου! RECORD GUINNESS! Θελετε περισσότερη δράση…ανεβείτε μέχρι τη Βασιλίτσα, θα δείτε όλη την Ιρλανδ….τα Γρεβενά στην έκτασή τους! Πιείτε τον καφέ ή τη σοκολάτα σας στο καταφύγιο και νιώστε υπέροχα, προτείνουν οι διοργανωτές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος