Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει, χθες και σήμερα (2/08) το Γαστρονομικό Φεστιβάλ «Στερεά Ελλάδα – Πάρε Μια Γεύση», το οποίο πραγματοποιείται στην Αιδηψό, στην πλατεία Θερμοποτάμου, από τις 19:30 έως τις 23:30.
Σκοπός είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, της γαστρονομίας αλλά και η τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, η δικτύωση με την εστίαση, το εμπόριο και τους τοπικούς φορείς.
Ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το φεστιβάλ, αλλά και τα προϊόντα της περιοχής.
«Είναι ένα διήμερο φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και βέβαια ένα από τα σημεία στα οποία θα στηθεί για αυτό το καλοκαίρι είναι η λουτρόπολη της Αιδηψού, ο οποίος είναι ο κατεξοχήν τόπος τουριστικός για την Εύβοια και τη Στερεά Στερεά Ελλάδα. Ουσιαστικά πρόκειται για έκθεση τοπικών προϊόντων με τους παραγωγούς παρόντες, οι οποίοι μιλούν για τα προϊόντα τους. Προφανώς η αιχμή του δόρατος των τοπικών προϊόντων είναι το σύκο. Το σύκο του Ταξιάρχη, που βέβαια δεν καλλιεργείται μόνο στον Ταξιάρχη, αλλά και καλλιεργείται σε μια μεγάλη έκταση του δήμου στη Ιστιαίας-Αιδηψού.
Είναι ένα πολύ δυναμικό προϊόν και πάρα πολλοί άνθρωποι και νέοι ασχολούνται με την καλλιέργεια του σύκου.
Η συγκομιδή των σύκων ξεκίνησε ήδη, εδώ και λίγες ημέρες. Θα κρατήσει όλο τον Αύγουστο και λίγο από τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Και βέβαια χρειάζεται όλη αυτή η επεξεργασία της ξήρανσης, της απεντόμωσης, της συσκευασίας για να μπορέσει να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων και στα σπίτια όλων», ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι και το μέλι της περιοχής είναι ένα από τα προϊόντα που ξεχωρίζει.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος