Φεστιβάλ Επταπυργίου, 5 – 29 Ιουλίου, Φρούριο Επταπυργίου

Σ’ έναν εμβληματικό χώρο στο Γεντί Κουλέ της Θεσσαλονίκης επιστρέφει το Φεστιβάλ Επταπυργίου. Το πολιτιστικό φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 5 έως 29 Ιουλίου, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα τονίστηκε πως θα τοποθετηθούν στο Φρούριο Επταπυργίου αριθμημένες κερκίδες, σκηνή, ήχος και φωτιστική κάλυψη, ενώ η επιπλέον καινοτομία είναι πως όλο το πρόγραμμα θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά, μέσω γιγαντοθονών, οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου, που γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO, αποτελείται από πέντε παραγωγές που φέρουν τη «σφραγίδα» του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάζονται για πρώτη φορά, όπως είπε η πρόεδρος Άννα Μυκωνίου. Τονίστηκε ακόμη πως συντελεστές είναι εξαιρετικοί Έλληνες καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μια διεθνή παραγωγή, από ένα μεγάλο λυρικό θέατρο της Αγίας Πετρούπολης.

Συνολικά είναι έξι παραγωγές με δέκα παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 300 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί. Δύο από τις πέντε παραγωγές θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ στο σύνολό τους, οι εκδηλώσεις θα έχουν προσιτή τιμή και θα υπάρχουν και δωρεάν εισιτήρια για ανέργους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος