Φάκελος για ένταξη του Ολύμπου στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.Φυ.Πε.Κ.Α.) προχώρησαν στην υποβολή του προκαταρκτικού φακέλου για την υποψηφιότητα του Ολύμπου για την ένταξή του στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο φάκελος θα αξιολογηθεί σε πρώτη φάση από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και, μετά την αποστολή παρατηρήσεων, αναμένεται να υποβληθεί στην οριστική του μορφή στις αρχές του 2023. Βάσει του χρονοδιαγράμματος, το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι του 2023.

«Κάτι τέτοιο έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Ο Όλυμπος είναι ένα μυθικό βουνό κι εμείς σαν διοργανωτές αγώνων κάνουμε τα πάντα για να διαφημίσουμε αυτό το βουνό, που έχει γίνει πασίγνωστο σε όλα τα μέρη της γης. Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να ενταχθεί ο Όλυμπος στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 ο Διονύσης Στρογγύλης, τεχνικός διευθυντής του “Οlympus Marathon“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος