«Ευρηματικοί επιτήδειοι» βρίσκουν νέους τρόπους για να εξαπατήσουν ηλικιωμένους

Το μεσημέρι του Σαββάτου χτυπάει το τηλέφωνο της κυρίας Πηνελόπης. Όπως περιγράφει, από την άλλη άκρη της γραμμής ακούει αυτόν που της μιλά να ισχυρίζεται ότι είναι ο Κωνσταντίνος, ο λογιστής της.  Υποστηρίζει οτι πρέπει άμεσα να καταγραφούν τα κοσμήματά της. Προσπαθώντας να την πείσει, της λέει ότι θα επικοινωνήσει και με την κόρη της και πως άμεσα θα περάσει από το σπίτι της μια συνεργάτιδά του για την καταγραφή. 

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Αυτός είναι ένας από τους νέους τρόπους που εφευρίσκουν καθημερινά οι επιτήδειοι για να εξαπατήσουν κυρίως ηλικιωμένους. Αλλάζουν συνεχώς τακτικές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρακολουθούν και τα υποψήφια θύματα.

Σε αρκετές περιπτώσεις όμως οι ηλικιωμένοι πέφτουν θύματα απάτης.

Η Ελληνική αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες:
-Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα.
-Να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν με τα συγγενικά τους πρόσωπα που επικαλούνται όποιοι τους τηλεφωνούν  προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
-Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο. Μην μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
-Να δηλώνουν ότι δεν θα παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι συγγενείς τους.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος