Ευχές από το πλήρωμα του «MARAN GAS  SPETSES»

Η ΕΡΤ3 συνεχίζοντας το νοερό ταξίδι της στις θάλασσες αξιοποιεί την σύγχρονη τεχνολογία για να μιλήσει με το πλήρωμα του πλοίου “MARAN GAS  SPETSES” και ανταλλάσσει ευχές για τον νέο χρόνο.

Στην μέση του Ατλαντικού με σχετική νηνεμία, που δεν καθυστερεί τον ομαλό πλού, το δεξαμενόπλοιο υγροποιημένου αερίου, υπό ελληνική σημαία, έχει αναπτύξει ταχύτητα που αγγίζει τους 18 κόμβους.

Ο Δημήτρης Καλογιάννης, καπετάνιος του πλοίου δίνει το στίγμα του ταξιδιού. Στις 12 Δεκεμβρίου απέπλευσε από το Μεγάλο Λιμάνι, την πόλη Σεν–Ζεν της Κίνας στις όχθες του ποταμού Καντόν (Canton), ένα μικρό ψαροχώρι πριν από 100 χρόνια, που εξελίχθηκε στην “silicon valley” της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα στον πλανήτη.

Με κόντρα τον υγρό άνεμο του Ινδικού ωκεανού διέσχισαν την ερυθρά θάλασσα και από το Σουέζ πέρασαν στην Μεσόγειο. Μια μεγάλη διαδρομή έως τα στενά του Γιβραλτάρ και κάπου έξω από την Ταγγέρη οι ναυτικοί γιόρτασαν την αλλαγή του νέου χρόνου. Ο στολισμός του σκάφους έγινε από όλη την ομάδα και το τραπέζι στρώθηκε με όσα αποτελούν παράδοση για το χριστουγεννιάτικο γεύμα.

Οι δικοί τους άνθρωποι τόσο κοντά και τόσο μακριά, έχουν μάθει να ζούν με συντροφιά την προσμονή. Εκείνοι, βιάζονται να φτάσουν στον προορισμό τους, περιμένοντας το επόμενο ταξίδι, μια εσωτερική ανάγκη για ένα καινούργιο μπάρκο, ενώ ταυτόχρονα αποζητούν την πατρίδα.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλογιάννης, στις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να φτάσουν στην Σαβάνα της Georgia, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Οι Έλληνες ναυτικοί έστειλαν τα χαιρετίσματά τους στους αγαπημένους τους και σε όλες τις οικογένειες των ναυτικών που συναποτελούν την μεγαλύτερη οικογένειά τους.

Γαλήνιες θάλασσες και ήρεμα νερά σε όλους εκείνους που σαλπάρουν σε άλλη γη άλλα μέρη…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος