Εξετάζεται η χορήγηση τρίτης δόσης σε εμβολιασμένους- Και το φθινόπωρο απαραίτητο το “πάσο εμβολιασμού” στην εστίαση

Ο πρώτος ασθενής ο οποίος έχει εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται  για έναν 70χρονο χωρίς  υποκείμενα νοσήματα ο οποίος είναι σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά πνευμονία.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου,  υπάρχει ένα 10% που δεν καλύπτεται από τα εμβόλια…

Με τη μετάλλαξη Δ να  επελαύνει, οι ειδικοί έχουν ήδη αρχίσει να συσκέπτονται για το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης ενισχυτικής δόσης σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί, χωρίς ακόμη να έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το πότε και ποιοι τελικά θα κάνουν ενισχυτική δόση εμβολίου.

Στο μεταξύ οι πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα μας είναι κοντά στους 5 εκατ. , όπως έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας: «Σπάμε το φράγμα των 5.000.000 πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε», έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός  ο οποίος επισκέφθηκε δομές υγείας και εμβολιαστικά κέντρα στη Λαμία.

Στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπαίνουν και μετά το φθινόπωρο μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες. «Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η συνταγή», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι απασχολεί την κυβέρνηση και συζητείται το θέμα του υποχρεωτικού των εργαζόμενων στην εστίαση.

Με τέσσερα αυτοδιαγνωστικά τεστ  θα εφοδιαστούν για τον μήνα Αύγουστο οι εργαζόμενοι από τα φαρμακεία όλης της χώρας από την Πέμπτη 29 Ιουλίου έως και την Τρίτη 10 Αυγούστου, όπως ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας.

Δικαιούχοι είναι:
– Όλα τα άτομα ηλικίας 5 έως 17 ετών εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).
– Όλα τα άτομα ηλικίας 18-30 ετών εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.
– Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος