Έβρος: Το ευρυζωνικό δίκτυο έφτασε στην καλύβα της Κυράς του Δέλτα

Η Άρτεμις Παπακωστίδου με τον σύζυγο της Νίκο, ζουν και δραστηριοποιούνται εδώ και 50 χρόνια στο Δέλτα του Έβρου. Από τα ξημερώματα που ρίχνει τα δίχτυα της μέχρι και το βράδυ που τα ξεψαρίζει η ονομαζόμενη κυρά του Δέλτα, δεν σταματάει να δουλεύει σε αντίξοες συνθήκες, αφού εκτός από την καλύβα όλα τα υπόλοιπα τα προμηθεύεται από την ευρύτερη περιοχή.

Για την Κυρά του Δέλτα η σημερινή μέρα ήταν ξεχωριστή, καθώς θα μπορεί να επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς τοποθετήθηκε δορυφορική κεραία που θα την διευκολύνει στην επικοινωνία της. Οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται μέσο Τουρκίας, αφού τα Ελληνικά δίκτυα έχουν ασθενές σήμα. Το ίδιο και με το Ίντερνετ. Το δορυφορικό πιάτο που της έστησε από σήμερα το πρωί η Hellas sat δίνει λύση στα προβλήματα επικοινωνίας που αντιμετωπίζει.

Όπως ανέφερε ο ceo της Hellas sat, Πρωτόπαππας Χριστόδουλος, τοποθετήσαμε μία δορυφορική κεραία και από εδώ παρέχουμε δορυφορικό ίντερνετ. Η κυρία Άρτεμις και ο σύζυγος της είδαν με πολύ χαρά αυτήν την εξέλιξη, αφού θα μπορούν να επικοινωνούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Με μία τυχαία επίσκεψη είδαν ότι το ίντερνετ είναι σχεδόν ανύπαρκτο και αποφάσισαν να μου φέρουν να βάλουν μία δορυφορική κεραία, είμαι ευχαριστημένη και χαρούμενη τους ευχαριστώ», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, η κ.Άρτεμις Παπακωστίδου.

Πλέον το ζευγάρι των δυο αλιέων θα μπορεί να συνομιλεί με τα συγγενικά του πρόσωπα και να μην νιώθουν απομονωμένοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου ζουν εδώ και μισό αιώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος