Europride 2024: Πλήθος δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη το Europride 2024, ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ευρώπη. Στις εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης, που θα κορυφωθούν με την παρέλαση το Σάββατο 29 Ιουνίου, αναμένεται να συμμετάσχουν χιλιάδες άτομα, ενώ η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχτεί εκατοντάδες επισκέπτες από το εξωτερικό.

Με σύνθημα “Επιμονή, Πρόοδος, Ευημερία”, απόψε στις 21:00 στο θέατρο των Εποχών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης της ευρωπαϊκής γιορτής υπερηφάνειας για το 2024.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η τελετή θα είναι ένα μεγάλο πάρτι με διάφορους καλλιτέχνες, που θα βρεθούν στη σκηνή. Τα θέματα, που θα αναδειχθούν στο Europride είναι πολλά όπως η ισότητα γάμου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών, η διεμφυλική κοινότητα σήμερα, η δημιουργία ευημερίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ασφάλεια στην εργασία και την εκπαίδευση, η ψυχική υγεία και η ανθεκτικότητα, η υγειονομική περίθαλψη, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον συμπεριληπτικό εθελοντισμό κ.α.

Ρεπορτάζ: Πάνος Κάσαρης, Λία Χριστάρα, Στέλιος Νικητόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος