Έτοιμοι για την εκκίνηση του ορεινού μαραθωνίου στο Ζαγόρι

Ετοιμάζονται οι αθλητές για την 10η διοργάνωση του ορεινού μαραθωνίου “Zagori Mountain Running”, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζαγόρι στις 24 και 25 Ιουλίου. Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός ορεινού τρεξίματος πανελλαδικά, το οποίο ξεκίνησε το 2011 επανέρχεται, μετά από ένα χρόνο πανδημίας. Πρόκειται για έναν θεσμό, αθλητισμού και πολιτισμού,  μια σωματική δοκιμασία στις πιο απαιτητικές και εντυπωσιακές διαδρομές για τους Ultra Runners της Ευρώπης.

«Όπως κάθε χρονιά τέτοια εποχή ετοιμαζόμαστε για τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού αθλητισμού», εξηγεί ο Αλέξανδρος Καλόγηρος, εκπρόσωπος του ορεινού μαραθωνίου Ζαγορίου. «Μετά από μια δύσκολη χρονιά, που η πανδημία δοκίμασε τις αντοχές μας και άλλαξε την ζωή μας, ο μεγαλύτερος και πιο αγαπητός αγώνας ορεινού μαραθωνίου, επιστρέφει για να γιορτάσει τα 10α γενέθλια του, σε ασφαλείς συνθήκες για όλους τους παλιούς και τους νέους φίλους αθλητές, που περιμένουν να επιστρέψουν στο βουνό».

Οι αθλητές θα διασχίσουν τέσσερα γεφύρια απολαμβάνοντας παράλληλα το μοναδικό τοπίο στα Ζαγοροχώρια. Διασχίζουν το φαράγγι του Βίκου, περνάνε από  παραδοσιακά χωριά και πετρόκτιστα γεφύρια, συναντούν εντυπωσιακές βουνοκορφές και ένα μοναδικό οικοσύστημα Υπάρχουν διαφορετικές διαδρομές για διαφορετικές αγωνιστικές εμπειρίες και αντοχές. Ο μαραθώνιος των 44 χιλ, ο ημιμαραθώνιος των 21 χιλ. και ο αγώνας εισόδου των 10 χιλ.. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην διοργάνωση για τις μικρότερες διαδρομές μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στην διεύθυνση www.zagorirace.gr.

Ηλικίες από 19 έως 71 ετών, τρείς γενιές αθλητών τρέχουν για να ζήσουν μέσα στην φύση και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, επισημαίνουν κάποιοι από τους συμμετέχοντες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος