Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο Νίκος Γκάλης

“Θέλω να δώσω το παράδειγμα στα μικρά παιδιά”. Με αυτά τα λόγια και ιδιαίτερα συγκινημένος ο Νίκος Γκάλης αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ. Ένας από τους μεγαλύτερος αθλητές, ένας πραγματικός θρύλος, που ξεχώρισε για την προσφορά του στο μπάσκετ αλλά και για το σπάνιο ήθος του.

Οι παραβρισκόμενοι στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ αποθεώνουν τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, ανάμεσά τους η σύζυγός του και η κόρη του. “Είμαι πολύ συγκινημένος είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είναι μια βραδιά, που δεν θα ξεχάσω ποτέ”.

Συγκινημένος ο καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών αποκάλυψε πρόκειται για μια τιμή…ξεχωριστή

Αποτελεί μια υποχρέωση και μια δέσμευση για εμάς και η ίδια η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να τον τιμήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος πρόεδρος της ΕΟΚ.

Ακόμη και σήμερα παραμένει πρώτος σκορερ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Το 2007 έγινε ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που μπήκε στο Hall of Fame της περνώντας έτσι στο «πάνθεον» του παγκοσμίου μπάσκετ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος