Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του 1974 στην Κύπρο τελέστηκε στη Θεσσαλονίκη

Ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974, τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ’ Σώμα Στρατού της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Ιωάννου.

«Σήμερα μνημονεύουμε και αποτίνουμε φόρο τιμής στους Κύπριους και Ελλαδίτες αδελφούς μας που αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά της ελευθερίας. Πενήντα χρόνια μετά και ο κυπριακός λαός βιώνει τις τραγικές συνέπειες του της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Ακόμα βιώνουμε περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων και αποστέρηση ελευθεριών», όπως ανέφερε ο κ.Κωνσταντίνος Ιωάννου, Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η καρδιά του Ελληνισμού, του Κυπριακού Ελληνισμού, του Ελλαδίτικου στοιχείου, πονά πραγματικά γιατί συνεχίζεται αυτή η κατάφορη αδικία απέναντι στο διεθνή πολιτισμό και στο διεθνές δίκαιο», όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Ο κύριος Ιωάννου, που εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο, μίλησε για αδιάλλακτη θέση της Τουρκίας που δημιουργεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στις όποιες προσπάθειες γίνονται για επίλυση του Κυπριακού, την επιτυχία του διορισμού της προσωπικής απεσταλμένης των Ηνωμένων Εθνών, με τα μηνύματα να είναι ενθαρρυντικά, αλλά και τον σταθερό συμπαραστάτη, την Ελληνική Δημοκρατία.

Ακολούθησε κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού, που παρέστη και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος