Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Τεμπών στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης τελέστηκε το πρωί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών στο παρεκκλήσι εντός του κτιρίου του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη. Η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου που βρίσκεται μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Παρόντες ήταν φίλοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής καθώς και οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών. Μάλιστα συμβολικά πέταξαν λουλούδια και ένα στεφάνι στις ράγες των τρένων, εδώ που θα έφτανε το μοιραίο αυτό τρένο. Μίλησαν οι γονείς της Ελισάβετ, αυτού του νεαρού κοριτσιού, της σοπράνο από το Ωραιόκαστρο που επέβαινε και εκείνη στα μοιραία βαγόνια. Η μητέρα της ήταν καταγγελτική και ο πατέρας της μίλησε για την εντύπωση που του κάνει το γεγονός ότι δεν έχει αναλάβει την ευθύνη κάνεις τόσες ημέρες μετά. Μάλιστα το ερώτημα που απηύθυνε ήταν: “Πώς μπορούν να ζουν έχοντας τόσες ψυχές επάνω τους”.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “πήραν αυτήν την πρωτοβουλία ως Μητρόπολη καθώς θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των παιδιών, να διαβάσουν τα ονόματά τους καθώς εδώ θα έφτανε το τρένο, εδώ ήταν ο προορισμός, που τους περίμεναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα” όπως είπε. “Σε αυτόν το σταθμό θα έφταναν και δεν έφτασαν ποτέ, για αυτό και εμείς πάντα θα διαβάζουμε τα ονόματά τους στην εκκλησία αυτή. Θα τα διαβάζει για πάντα ο ιερέας τα ονόματα αυτών των παιδιών προκειμένου να μην τα ξεχάσουμε” ανέφερε ο ίδιος με τρεμάμενη φωνή.

Ο ίδιος μίλησε για τον εγκαταλελειμμένο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. “Φωνάζουμε ότι μυρίζει από μόνο του θάνατο το εμβληματικό αυτό κτίριο που μαραζώνει από αδιαφορία, από απουσία αγάπης”. Τέλος δήλωσε ότι “προσευχόμαστε για τους οικείους τους, τους αγαπημένους ανθρώπους αυτών που έφυγαν αλλά θα ζουν για πάντα καθώς αυτοί θα ανεβαίνουν για πάντα αυτό τον Γολγοθά μέχρι να τελειώσει η ζωή τους”, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Βαρνάβας. “Ωστόσο με λόγια αγάπης, ότι αγαπάει κανείς με τα μάτια χάνεται ενώ ότι αγαπάει κανείς με την καρδιά του μένει παντοτινό. Αυτό θα κάνουμε όλοι εμείς για να κρατήσουμε τη μνήμη αυτών των παιδιών”, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Τεμπών στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος