Επέστρεψαν στο όρος Πάικο οι αρκούδες με επίθεση σε μελίσσια

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και κυρίως οι μελισσοκόμοι με την εμφάνιση αρκούδων στις πλαγιές του όρους Πάικο, στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κατέστρεψαν δεκάδες μελίσσια, τρώγοντας 40 κιλά μέλι.

Οι αρκούδες είχαν να εμφανιστούν στην περιοχή της Γουμένισσας πάνω από 10 χρόνια. Το σημείο της επίθεσης σε μελίσσια είναι μόλις λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού και τον πυροσβεστικό σταθμό. Οι κάτοικοι αποδίδουν το περιστατικό στην καλοκαιρία, που δεν επέτρεψε στις αρκούδες να πέσουν σε χειμερία νάρκη.

Όπως λέει ο μελισσοκόμος Κώστας Τσακιρόπουλος χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής ενώ η αποζημίωση, που πρόκειται να λάβει από τον ΕΛΓΑ δεν φτάνει για να στήσει το μελίσσι του από την αρχή.

Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι ενώ οι υπηρεσίες βρίσκονται σε συναγερμό μετά την εμφάνιση αρκούδων έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια στις πλαγιές του όρους Πάικο, στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς.

Οι ειδικοί συνιστούν στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνουν τις αρχές αν συναντήσουν αρκούδα στην ευρύτερη περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος