Μια τεράστια σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου άνοιξε στα χέρια 30 νεαρών και η πορεία του 14ου Thessaloniki Pride ξεκίνησε. Συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου, μέλη συλλογικοτήτων, οργανώσεων και φορέων, που χόρεψαν και τραγούδησαν.
Φίλοι και μέλη του 14ου Thessaloniki Pride με κεντρικό σύνθημα «σπάσε τον κώδικα» διεκδικούν η ταυτότητα φύλου και η έκφραση να είναι πεδίο ελευθερίας.
Στην αρχή της παρέλασης, δύο ρασοφόροι προσπάθησαν να εμποδίσουν την πορεία, ο ένας ξάπλωσε μπροστά από άρμα, ακινητοποιώντας το. Αστυνομικοί τους απομάκρυναν και τους οδήγησνα στο Αστυνομικό Μέγαρο. Ο ένας συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για υπόθεση ναρκωτικών και φθορά ξένης περιουσίας.
Στο τέλος της πορείας έγιναν ακόμα 14 προσαγωγές ανηλίκων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κρητικού
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος