Επανεκκίνηση των εμπορικών αμαξοστοιχιών μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Σχεδόν ένας μήνας συμπληρώνεται από το δυστύχημα στα Τέμπη, και χθες το βράδυ στις ράγες μπήκαν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Σημαντική ημερομηνία η Δευτέρα 3 Απριλίου οπότε και αναμένεται να επανεκκινήσει και το επιβατικό τρένο intercity από Αθήνα για Θεσσαλονίκη.

Λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ της 29ης Μαρτίου αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη η εμπορική αμαξοστοιχία της Hellenic Train από τη Θεσσαλονίκη προς το Θριάσιο. Είναι το πρώτο δρομολόγιο της Hellenic Train που πραγματοποιείται ένα μήνα μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Το πρωί έφθασε στη Θεσσαλονίκη η εμπορική αμαξοστοιχία η οποία αναχώρησε από την Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης. Η επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της εταιρείας έρχεται μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΟΣΕ και της Hellenic Train για τα μέτρα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο.

Στις συζητήσεις εξετάστηκαν τα συστήματα επικοινωνιών στις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα, και αποφασίστηκε η τοποθέτηση πομπών σε συγκεκριμένα σημεία προς την Ειδομένη καθώς και η φύλαξη των διαβάσεων προς την Ειδομένη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΟΣΕ:

Από το Σάββατο 1 Απριλίου

*Σε λειτουργία οι αμαξοστοιχίες για το δρομολόγιο Aθήνα -Παλαιοφάρσαλο και δρομολόγηση των τοπικών αμαξοστοιχιών Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα.

*Στις 3 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν οι επιβατικές αμαξοστοιχίες στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη (ένα ζεύγος δρομολογίων) και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες στο τμήμα Θεσσαλονίκη Στρυμώνας-Προμαχώνας.

*Στις 5 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες Λειανοκλάδι –Στυλίδα και Αθήνα Λειανοκλάδι.

*Για τις 10 Απριλίου προγραμματίζονται τα δρομολόγια στον άξονα Λάρισα-Βόλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος