Επαναλειτουργεί μετά από 12χρονια το κολυμβητήριο της Ξάνθης

Τα εγκαίνια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν προ ημερών και έπειτα από 12 χρόνια άνοιξε την πισίνα του και επαναλειτουργεί, προσφέροντας υπηρεσίες σε πάνω από 1500 πολίτες.

Ο Μανώλης Τσέπελης, δήμαρχος Ξάνθης, μιλά για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και σημειώνει ότι το κολυμβητήριο εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς.

Απευθύνεται και εκγυμνάζει παιδιά ΑΜΕΑ. Περίπου 220 άτομα με ιδιαιτερότητες έρχονται δωρεάν στα προγράμματα, ενώ λειτουργεί και  πρόγραμμα άθλησης,  εκμάθησης κολύμβησης. Σε μια χώρα που βρέχεται παντού από θάλασσα δεν είναι δυνατόν να πνίγονται τα παιδιά και όχι μόνο. Επίσης υπάρχει η θεραπευτική κολύμβηση για 520 συμπολίτες, που μπορούν να ανακουφιστούν από διάφορα προβλήματα.

Όπως είπε ο κ. Τσέπελης ο λόγος της μη λειτουργίας τόσα χρόνια ήταν ένας συνδυασμός αστοχιών. Μια μεγάλη τροχοπέδη ήταν η απουσία σχετικών μελετών και αδειών, που δεν επέτρεπαν το άνοιγμα στο κοινό ακόμη και για λόγους ασφαλείας. Δεν υπήρχαν μηχανήματα καθαρισμού εξαερισμού, και όλα εκείνα που απαιτούνται για την χρήση ενός τέτοιου χώρου. Σήμερα όλα αυτά έχουν τακτοποιηθεί και έγινε προμήθεια με καινούργιους καυστήρες για την θέρμανση του νερού.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο θα λειτουργεί:

Δευτέρα έως Παρασκευή

10.00 – 12.30 & 15.00 – 16.30 : Κοινό-ελεύθερα αθλούμενοι πολίτες.

13.00 – 14.30: α) ΑμεΑ  &  β) ΑμεΑ με βαριά αναπηρία και απαραίτητη συνοδεία πτυχιούχου TEΦΑΑ ειδικότητας κολύμβησης, με ειδίκευση στην Ειδική φυσική αγωγή.

17.00 – 21.00 : Κολυμβητικοί σύλλογοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος