«Έως 30 Ιουνίου η εξόφληση των πληγέντων αγροτών της Θεσσαλίας»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοκαλλιεργητές της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Καρδίτσα με τη διεπαγγελματική οργάνωση βάμβακος. Οι αγρότες που επλήγησαν σύμφωνα με τον υπουργό θα αποζημιωθούν έως τις 30 Ιουνίου του 2024.

Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε έχει δοθεί μισό δισεκατομμύριο συνολικά από την κυβέρνηση, σε ότι αφορά τις ζημιές στη Θεσσαλία και θα δοθούν στο 100% για όλες τις ζημιές. Σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.Αυγενάκης είχε συνάντηση με τη διεπαγγελματική του βάμβακος για να συζητήσουν για το «λευκό χρυσό», όπως χαρακτηρίζεται το βαμβάκι, μετά τις επιπτώσεις από τις πλημμύρες, αλλά να συζητήσουν και για το 2024, καθώς πολλοί αγρότες δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

«Όπως είπαμε και συμφωνήσαμε μαζί μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα και ψηλά αυτό το προϊόν και παρά τις δοκιμασίες που περνά το προϊόν και οι άνθρωποι εδώ στη Θεσσαλία, ένιωσαν από πρώτο χέρι, βλέποντας και το ύψος των προκαταβολών σε ότι αφορά τους βαμβακοκαλλιεργητές, ότι η πολιτεία είναι στο πλευρό τους και έτσι θα συνεχίσουμε», όπως ανέφερε ο Υπουργός.

Ο κ. Βασίλης Γιαννάκος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της διεπαγγελματικής οργάνωσης βάμβακος, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση και τι ζητήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου.

«Κληθήκαμε για μία συνάντηση, από την πλευρά μας είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση τόσο με τον κ.Αυγενάκη, όσο και με τον κ.Σταμενίτη. Η οικονομία της Καρδίτσας βασίζεται στη συγκεκριμένη καλλιέργεια βάμβακος για αυτό αναφέραμε ότι οι αποζημιώσεις θα πρέπει να είναι σε ένα επίπεδο ικανοποιητικό για τους παραγωγούς, να έχουν ένα χρονοδιάγραμμα, τι θα πρέπει να γίνει με τα χωράφια και τη φερτή ύλη, μία ζύμωση ανάμεσα σε χώμα και άργιλο, κάτι που προβληματίζει για την καλλιέργεια. Οι προβληματισμοί μας έγιναν κατανοητοί από το υπουργείο, δείχνουν ότι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη θεομηνία», όπως ανέφερε.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος