Ένθετο Παραγωγή: Στάγδην άρδευση, έργο πνοής για τις Πρέσπες

Μέσα στο 2025 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Φλώρινα: Η στάγδην άρδευση στις Πρέσπες που δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να ποτίζουν στοχευμένα τα χωράφια τους με λιγότερο νερό και λιγότερα λιπάσματα.

Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να αυξηθεί κατά 20-25% η αρδεύσιμη γη καθώς θα μπορούν να καλλιεργούνται και χωράφια επικλινή ενώ ανοίγει και ο δρόμος και για άλλες καλλιέργειες στην περιοχή πέραν των φασολιών, που μέχρι σήμερα αποτελούσαν τη μοναδική παραγωγή στην περιοχή.

Δείτε ακόμα στην Ειδική Έκδοση του ΕΡΤNEWS για την «ΠΑΡΑΓΩΓΗ»:

Μπλέ κάβουρας: Ευκαιρία κέρδους ή απειλή;

Αν νομίζετε ότι όλα τα καβούρια έχουν κόκκινο χρώμα κάνετε λάθος. Σε αρκετές περιοχές της χώρας μας έχει κάνει την εμφάνισή του ο μπλε κάβουρας και μάλιστα έχει αρχίσει απειλητικά να εξαπλώνεται σε λιμνοθάλασσες, με τους ψαράδες να βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας τα αλιεύματα τους να γίνονται μεζέδες του. Στο εξωτερικό πωλείται πανάκριβα, στη χώρα μας όμως δεν έχει πάρει ακόμα στο τραπέζι μας τη θέση που του αξίζει παρότι είναι νόστιμος και θρεπτικός.

Ακόμα, στην Ειδική Έκδοση του ΕΡΤNEWS για την «ΠΑΡΑΓΩΓΗ»:

Εκτροφή μαύρης γαρίδας στην Ηγουμενίτσα

Η γαρίδα «Μαύρη τίγρης» αποτελεί εκλεκτό έδεσμα και η μοναδική σε ολόκληρη την Ευρώπη μονάδα εκτροφής της βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα. Οι γαρίδες παράγονται σε ένα κλειστό, θερμοκηπιακό περιβάλλον, με μηδενική εκροή αποβλήτων. Για την καλλιέργεια αυτής της γαρίδας μίλησε στο ΕΡΤnews ο Ναπολέων Τσάνης, Διευθύνων Σύμβουλος Πρότυπης Μονάδας Γαριδοκαλλιέργειας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος