Ένθετο Κόσμος: Πόλεμος στην Ουκρανία – Η μισθοφορική ομάδα Wagner υποστηρίζει ότι κατέλαβε το Σολεντάρ, στα ανατολικά

Ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν έσπευσε αργά το βράδυ της Τρίτης να ανακοινώσει πως οι δυνάμεις του έχουν τον έλεγχο της πόλης Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία, αλλά οι μάχες συνεχίζονται, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ρωσικές πηγές.

Η κατάληψη του Σολεντάρ από τη Ρωσία και των τεράστιων αλατωρυχείων της θα είχε συμβολική, στρατιωτική και εμπορική αξία για τη Ρωσία. Αλλά η κατάσταση μέσα και γύρω από την πόλη παραμένει ρευστή. Κρίσιμη, εντωμεταξύ, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι την περαιτέρω ενίσχυση του ουκρανικού στρατού με προηγμένα οπλικά συστήματα, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις προκειμένου να κλιμακώσει τις επιθέσεις της. Ας ακούσουμε τι δήλωσε στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS:

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Εικόνες χάους στην δυτική όχθη των Ηνωμένων Πολιτειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στους 17 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.

ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Εντοπίστηκαν σε γραφείο του Μπάιντεν από την εποχή αντιπροεδρίας του. Την υπόθεση ερευνά το υπουργείο Δικαιοσύνης. Τα έγγραφα παραδόθηκαν στην Εθνική Υπηρεσία Αρχείων, λέει ο Μπάιντεν και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές.

Παρουσίαση – επιμέλεια: Βάνα Κουτρουλού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος