Ένθετο Κόσμος: Ο υπερ-ήρωας “Super H” – Αιγύπτιος γιατρός δίνει θάρρος στα παιδιά που πρόκειται να χειρουργηθούν

Ο υπερ-ήρωας « Super H» έρχεται με το διαστημικό του όχημα στη Γη με αποστολή να βοηθήσει τα παιδιά όλου του κόσμου!

Με τέτοια …σούπερ δύναμη αρωγό, όλα μοιάζουν πιο εύκολα και αισιόδοξα για τους μικρούς ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Τον σούπερ ήρωα εμπνεύστηκε ο Αιγύπτιος Παιδοχειρουργός, Χεσάμ Μοχάμεντ Αμπντελκαντέρ, ο οποίος και δημιούργησε μια σειρά από βίντεο με τον συγκεκριμένο φανταστικό ήρωα ως πρωταγωνιστή. Στόχος… να ενημερώσει αλλά και να καθησυχάσει παιδιά και γονείς εν όψει του χειρουργείου.

Όπως εξηγεί: “Κάνουμε αυτά τα βίντεο ως ένα βήμα για να «σπάσουμε τον πάγο». Να πούμε στα παιδιά να μην ανησυχούν το χειρουργείο και για να διαλύσουμε τον φόβο τους να απομακρυνθούν από τους γονείς τους καθώς πηγαίνουν με το φορείο προς την αίθουσα του χειρουργείου.Προσπαθώ πάντοτε να συνδυάζω την ιατρική πληροφορία με την διασκέδαση και την ψυχαγωγία γιατί, από την εμπειρία μου με παιδιά ξέρω ότι, όταν τους δίνεις ιατρικές πληροφορίες που δεν θα ήθελαν να ακούσουν μαζί με κάτι που τους αρέσει, τότε αποδέχονται και τα δύο.”

Το χιούμορ, η καλή διάθεση και οι φανταστικοί ήρωες βοηθούν τα παιδιά να χαλαρώσουν, απομακρύνοντας τον φόβο και την αίσθηση ανασφάλειας. Και όταν βλέπουν τα παιδιά τους χαρούμενα, χαλαρώνουν και οι γονείς… Ο ίδιος και τι δεν σκαρφίζεται για να κάνει τους ασθενείς του να χαμογελούν- ενίοτε δε… φορά και την κάπα του « Super H» σκορπώντας τη χαρά στα παιδιά και εισπράττοντας τη μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Επιμέλεια: Ρίτσα Καστάνη

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS:

Ο νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Σεργκέι Σουροβίκιν, σε μία ασυνήθιστη δήλωση, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην περιοχή της Χερσώνας είναι ιδιαιτέρως τεταμενη και προανήγγειλε την εκκένωση της πόλης, επικαλούμενος τον «κίνδυνο» μιας επίθεσης από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Στην Τεχεράνη επέστρεψε η Ελνάζ Ρεκαμπί, η ιρανή αθλήτρια η οποία διαγωνίσθηκε στην αναρρίχηση στη Σεούλ χωρίς χιτζάμπ. Η ίδια δήλωσε ότι δεν πρόλαβε να τη φορέσει, πολλοί είναι όμως εκείνοι που μιλούν για στημένη απολογία.

Τριγμούς προκαλεί στην πολιτική σκηνή της Ιταλία, το ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης με πρωταγωνιστή τον Σίλβιο Μπερλκουσκόνι.

Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία ξέσπασαν στο Σαντιάγο, της Χιλής, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την τρίτη επέτειο της κοινωνικής εξέγερσης του 2019.

Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός της νέας κατολίσθησης που έπληξε την κεντρική Βενεζουέλα, στην πολιτεία Αράγουα.

Παρουσίαση: Ανδριάνα Μαγγανιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος