Ένθετο Κόσμος: Kινεζική Πρωτοχρονιά – Η μαζική έξοδος ξεκίνησε εν μέσω φόβων επιδείνωσης της πανδημίας

Παρά τις προειδοποιήσεις του Πεκίνου για τον κίνδυνο νέου κύματος του κορονοϊού στον πιο ευάλωτο πληθυσμό, μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών κατακλύζει αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς των μεγάλων πόλεων για να περάσει την κινεζική Πρωτοχρονιά με συγγενείς.

Τις τελευταίες ημέρες, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Πεκίνου είναι γεμάτος από επιβάτες που αναχωρούν από την πρωτεύουσα για τον εορτασμό της κινεζικής πρωτοχρονιάς. Στην πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας, τη Σαγκάη, τέθηκαν προσωρινά σε λειτουργία περισσότερα νυχτερινά τρένα για να αντιμετωπιστεί ο όγκος των ταξιδιωτών που κατευθύνονται στην επαρχία.

Το κινεζικό Υπουργείο Μεταφορών αναμένει ότι θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ταξίδια τις εβδομάδες γύρω από τις γιορτές. Στο Χονγκ Κονγκ, η κυβέρνηση θα αυξήσει μέχρι τις 21 Ιανουαρίου τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να διασχίζουν καθημερινά τα χερσαία σύνορά του, από 50.000 σε 65.000 άτομα την ημέρα.

Την ίδια ώρα, οι κινεζικές φαρμακευτικές εταιρείες σπεύδουν να αυξήσουν την παραγωγή αντιπυρετικών και άλλων φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της COVID-19, καθώς ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε την ανησυχία να εξαπλώσουν οι ταξιδιώτες τον κορονοϊό στην επαρχία, όπου οι δομές υγείας είναι απροετοίμαστες για ξεσπάσματα της πανδημίας.

Καθώς τα ταξίδια αυξάνονται την περίοδο του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους, υπάρχει ενδεχόμενο να πεθαίνουν καθημερινά ως και 36.000 άνθρωποι εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της βρετανικής εταιρείας υγείας Airfinity.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΝΕΟΖΗΛΑΝΔΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αιφνιδιαστικά η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει το αξίωμα τον επόμενο μήνα, έπειτα από πέντε και πλέον χρόνια στην εξουσία. «Απλούστατα δεν έχω την ενέργεια για ακόμη τέσσερα χρόνια», είπε συγκινημένη η Τζασίντ Αρντέρν.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Παραλύει η Γαλλία λόγω απεργιών για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Στους δρόμους κατεβαίνουν τα συνδικάτα για να μην αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης στα 64 έτη.

Παρούσιαση: Βάνα Κουτρουλού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος