Ένθετο Κόσμος: Ιστορική επίσκεψη Ζελένσκι

Η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία δεν είναι «ελεημοσύνη», αλλά «επένδυση», είπε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, θυμίζοντας την ιστορική ομιλία του Βρετανού Πρωθυπουργού Γουίνστον Τσόρτσιλ τον Δεκέμβριο του 1941.

«Όταν ήμουν στην Μπαχμούτ χθες, οι ήρωές μας μου έδωσαν τη σημαία, το λάβαρο αυτών που υπερασπίζονται την Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο με τίμημα τη ζωή τους», είπε προτού παραδώσει το ουκρανικό εθνικό σύμβολο με τις υπογραφές στρατιωτών στην απερχόμενη πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόσι και στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Η επίσκεψη Ζελένσκι στις ΗΠΑ, είναι το πρώτο εκτός Ουκρανίας ταξίδι του προέδρου, έπειτα από 301 ημέρες πολέμου. «Δεν θα μείνετε ποτέ μόνοι, θα είμαστε στο πλευρό σας για όσο χρειαστεί», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τον Ουκρανό ομόλογό του.

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας ύψους 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, το οποίο θα περιλαμβάνει την παράδοση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων Patriot. Να παρακολουθήσουμε ένα απόσπασμα της ομιλίας του Ουκρανού Προέδρου.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Νέα στρατιωτική βοήθεια, ύψους 1,85 δισεκατομμυρίου δολαρίων, που περιλαμβάνει και τους πυραύλους Patriot, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

ΖΟΦΕΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η Κίνα ενδέχεται να αντιμετωπίσει μία έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού και περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους το 2023!

Παρουσίαση: Βάνα Κουτρουλού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος