Ένοχοι κρίθηκαν οι επτά, που κατηγορούνταν για υπερτιμολόγηση ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ κατά την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού.
Πρόκειται για πέντε μηχανικούς επιβλέποντες, προϊσταμένους τους αλλά και δύο μέλη των διοικητικών συμβουλίων της αναδόχου εταιρείας, που κατασκεύασε το έργο.
Aυτή την ώρα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απαγγέλλει τις ποινές, που τους επιβάλλονται για την υπόθεση της κατασκευής της Εγνατίας Οδού και ειδικότερα των σηράγγων στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία.
Οι συγκεκριμένοι καταδικάστηκαν για διάφορα αδικήματα, κατά περίπτωση για απάτη σε βάρος της Εγνατίας Οδού, απιστία, νόθευση εγγράφων και ψευδή βεβαίωση, καθώς φέρονται ότι κοστολόγησαν και κατασκεύασαν σήραγγες στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία ως συγκεκριμένης κατηγορίας, αλλά πληρώθηκαν αυτές οι σήραγγες στην ανάδοχο εταιρεία ως άλλης κατηγορίας, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η Εγνατία Οδός κατά 32,5 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό έγινε τη διετία 2008-2009 και το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους ενώ αθώωσε επτά μέλη των διοικήσεων της Εγνατίας Οδού εκείνης της περιόδου αλλά και ένα πρόσωπο, που συνδέονταν με το διοικητικό συμβούλιο της αναδόχου εταιρείας. Τήρησαν τέτοιες διαδικασίες και εξασφάλιζαν πλήρη αδιαφάνεια, ήταν η χαρακτηριστική φράση της εισαγγελέα της έδρας.
Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος