Ένατη ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής Δήμων και Περιφερειών στη Μασσαλία

Ενισχυμένο ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ζητούν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Ευρώπης, για την ανάπτυξη και ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Το αίτημα αυτό επαναδιατυπώθηκε στα συμπεράσματα της 9ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Κορυφής των Αιρετών, η οποία πραγματοποιήθηκε 3 και 4 Μαρτίου στη Μασσαλία.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Ευρώπης αποτελούν το «δίχτυ ασφαλείας» της ΕΕ και των τοπικών κοινωνιών. Αυτό αποδείχθηκε τόσο από την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, αποδεικνύεται και σήμερα στην Ουκρανική κρίση.

Οι κανόνες της διαχείρισης των ευρωπαϊκών πόρων, πρόκειται να αλλάξουν σημαντικά, προκειμένου να γίνουν πιο ευέλικτοι και να μπορούν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά να τους απορροφούν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της ΕΕ. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν άμεσα, ενώ άμεσα θα δοθεί και το πράσινο φως για την αξιοποίηση των σημαντικών αυτών πόρων ως μια πρώτη απάντηση στην κρίση που δημιουργείται από τον πόλεμο.

Μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027, ύψους 392 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα λάβει 21 δισ. Ευρώ. Η δεύτερη μέρα των εργασιών της Συνόδου ήταν αφιερωμένη στη Δημοκρατία και το Μέλλον της Ευρώπης.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν 3.000 Ευρωπαίοι αυτοδιοικητικοί από τις 240 Περιφέρειες και τους 90.000 Δήμους της Ευρώπης, εκπροσωπώντας 1,2 εκατομμύρια Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος