Ένας χρόνος από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών- Ο Κ. Καντούρης θυμάται τις στιγμές της φρίκης

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Ο Κώστας Καντούρης ήταν από τους πρώτους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας, η οποία «πάγωσε» την Ελλάδα και τη βύθισε στο πένθος.

Ως ένα χάος, ένα σκηνικό κόλασης περιγράφει ο ίδιος όσα αντίκρισε τις πρώτες αυτές στιγμές μετά το δυστύχημα, προτού φτάσουν οι συγγενείς και την ώρα, που διακομίζονταν στα νοσοκομεία οι τραυματίες και ανασύρονταν οι πρώτοι νεκροί από τα βαγόνια. Μία εικόνα φρίκης, με βαγόνια, που δεν μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί σε ποιο τρένο ανήκει το καθένα. «Ήταν μία κατάσταση, που δεν έχουμε ξαναζήσει και να μην ξαναζήσει ποτέ κανένας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ίδιος, περιγράφοντας το δύσκολο έργο ενός δημοσιογράφου σε αντίστοιχες τραγωδίες.

«Αυτό, που σκέφτηκα, βλέποντας την εικόνα είναι “Θεέ μου, πόσοι άνθρωποι μπορεί να χάθηκαν εκεί μέσα”. Από ΄κει και πέρα απλώς περιέγραφα ό,τι έβλεπα. Τους καπνούς, τους νεκρούς, που ανασύρονταν, τις προσπάθειες των διασωστών να απεγκλωβίσουν τραυματίες και ακόμη κι εκείνη την ώρα σκεφτόμουν “γιατί έγινε αυτό”», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καντούρης περιγράφοντας το προσωπικό του βίωμα στην τραγωδία των Τεμπών.

«Δεν είναι ζήτημα ψυχρού επαγγελματισμού, είναι ζήτημα ψύχραιμης αντιμετώπισης των γεγονότων. Εάν ο δημοσιογράφος δεν είναι ψύχραιμος να μεταδώσει αυτά, που βλέπει και αυτά, που πληροφορείται, η είδηση δε θα μεταφερθεί στον τηλεθεατή, στον ακροατή, στον αναγνώστη αντικειμενικά όπως πρέπει. Πρέπει να διατηρούμε την ψυχραιμία μας για να μεταδίδουμε τα γεγονότα όπως είναι. Σκεφτείτε οι διασώστες εάν δεν είναι ψύχραιμοι τι θα συμβεί σε κάθε τέτοιο τόπο τραγωδίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

«Μαμά κοιμήσου… θα αργήσω» – Τέμπη: Ένας χρόνος από τη στιγμή που «πάγωσε» η Ελλάδα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος