Ένας μήνας με μετρό στη Θεσσαλονίκη – Θετικό πρόσημο για πολίτες και επισκέπτες

Το μετρό επιλέγουν οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς για να πραγματοποιήσουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Ήδη συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη λειτουργίας και οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι. Θετικό πρόσημο βάζουν και οι επισκέπτες.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Επαγγελματίες, που διατηρούν καταστήματα κοντά στις στάσεις, στο κέντρο της πόλης, ελπίζουν, όπως λένε, να δουν αύξηση του αγοραστικού κοινού.

Θετική επίδραση στο κυκλοφοριακό της πόλης έχει η λειτουργία του Μετρό σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, το χρονικό διάστημα από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου, ο αριθμός των αυτοκινήτων μειώθηκε μεσοσταθμικά κατά περίπου 10% ημερησίως.

Στη δημιουργία χώρου στάθμευσης 400 θέσεων  προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στον τερματικό σταθμό του Μετρό για την διευκόλυνση των επιβατών.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος