Ένα…”Όνειρο θερινής νυχτός” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το “‘Ονειρο θερινής νυχτός” έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023.

Πρόκειται για ένα  χορευτικό σύμπαν εμπνευσμένο από το ομώνυμο ρομαντικό σαιξπηρικό δράμα. Σύμφωνα με την κα Τατιάνα Παπαδοπούλου που υπογράφει την χορογραφία και τη σκηνοθεσία, δεν πρόκειται για μία αυστηρή περιγραφή του έργου αλλά για μία πηγή έμπνευσης, με ερωτικά τρίγωνα, μαγικές παρεμβάσεις, πάθη, ξόρκια, ξωτικά και ανεκπλήρωτους πόθους που συνθέτουν μία ονειρική νύχτα μαγείας. 
Είναι μία σκοτεινή ιστορία με κωμικά στοιχεία, στην οποία το ζιζάνιο, ο Σπουκ, μας παρακινεί να ζήσουμε τις κρυφές μας επιθυμίες, ενώ παράλληλα θίγει και τα προβλήματα στον γάμο που συνήθως κρύβονται κάτω από το χαλί. “Ήταν πρόκληση το ότι η ομάδα αποτελείται από έξι μόνο χορευτές, σε ένα έργο με πολλούς χαρακτήρες, αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Παπαδοπούλου.

Οι Χορευτές του Βορρά για δεύτερη φορά χορογραφούν κλασικό σαιξπηρικό έργο, δεδομένου ότι έχει προηγηθεί ο Ρωμαίος και Ιουλιέτα το 2019. Η παράσταση θα ανέβει στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος