Ένα ντοκιμαντέρ, ταξίδι για την Ρόδο

”Rhodes – A Piece Of Life”. Αυτός είναι ο τίτλος ενός μίνι ντοκιμαντέρ, διαρκείας περίπου έξι λεπτών που προβλήθηκε και βραβεύτηκε στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου ”Asian Cinematography AWARDS” στην κατηγορία του καλύτερου  ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Ήδη το βίντεο κέρδισε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο φεστιβάλ κινηματογράφου VIRGIN SPRING CINEFEST της Ινδίας και κάνει τον γύρο του κόσμου. Η κάμερα εστιάζει στους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της Ρόδου.

Ο σκηνοθέτης Σταμάτης Λιόντος θεωρεί ότι η βράβευση δεν αφορά απλώς το βίντεο, αλλά την ίδια την χώρα. «Στόχος είναι, μέσα από την εικόνα να ταξιδέψουμε τον θησαυρό που έχουμε δίπλα μας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο κ. Λιόντος έχοντας ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με την διαφημιστική κινηματογράφηση, αναγνωρίζει τις επίμαχες γωνίες λήψεις και κεντράρει την προσοχή του θεατή στο σημείο που επιθυμεί να προβάλει. Τα γυρίσματα που  πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2020, διήρκησαν  25 ημέρες και 2,5 μήνες το μοντάζ. Πρόκειται για μια διαδρομή στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του νησιού. Ο καλύτερος οπτικοακουστικός πρεσβευτής του νησιού των ιπποτών και της παλιάς πόλεως της Ρόδου, η οποία το 1988 εντάχθηκε στα Μνημεία Παγκοσμίου Κληρονομιάς της UNESCO. Το ταξίδι μόλις άρχισε.

Η Ελλάδα και η Ρόδος κέρδισαν ανάμεσα σε παραγωγές μεγάλων χωρών με παράδοση στις κινηματογραφικές τους παραγωγές, όπως η Αμερική, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Κίνα και άλλες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος