Ένα διαφορετικό Πάσχα φέτος στις εκκλησίες

Με αυστηρά μέτρα λόγω πανδημίας φέτος η Περιφορά του Επιταφίου, αλλά και η Ανάσταση που θα γίνει στις 9.00 το βράδυ το Μεγάλο Σάββατο.

Με διπλές μάσκες τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους της εκκλησίας και με υποχρεωτική διενέργεια self test για τους ιερείς, νεωκόρους , ιεροψάλτες και υπόλοιπο προσωπικό άρχισε η Μεγάλη Εβδομάδα. Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου οι εσπερινές ακολουθίες μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη αρχίζουν στις 6.30. Την Μεγάλη Πέμπτη η Ακολουθία των Παθών ορίστηκε στις 5.30 ενώ την Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Όρθου θα αρχίσει στις 6.00 το απόγευμα.

Το Μεγάλο Σάββατο η έναρξη της Ακολουθίας της Ανάστασης θα γίνει στις 8.00 το απόγευμα, στις 9.00 θα ακουστεί το Χριστός Ανέστη και μετά θα ακολουθήσει η πασχαλινή Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Στους Ιερούς Ναούς ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία στις εκκλησίες του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ.. Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ., και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Την Μεγάλη Εβδομάδα η κυκλοφορία επιτρέπεται μέχρι τις 22.00 το βράδυ, ενώ την  Δευτέρα του Πάσχα το ωράριο διαμορφώνεται από τις 05:00 μέχρι και τις 23:00. Tο Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό μετακίνησης 6 όπως συμβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος