Ένα χρόνιο πρόβλημα με το ΤΑΙΠΕΔ για τις επιχειρήσεις στον Καρφά Χίου

Ένα δυσεπίλυτο θέμα που συνεχίζεται για χρόνια σχετικά με την μίσθωση της παραλίας από το δημόσιο προκαλεί προβλήματα στους επιχειρηματίες στον Καρφά της Χίου. Το ΕΤΑΔ-ΤΑΙΠΕΔ καθυστερεί να εκδώσει άδειες και οι καταστηματάρχες αδυνατούν να νοικιάσουν τους χώρους από τον δήμο. Το πρόβλημα επιτείνεται αυτήν την περίοδο, που όλοι προσπαθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προκάλεσε από πέρυσι η πανδημία.

Όπως εξηγεί ο Κώστας Ταναίνης, μέλος του συλλόγου επαγγελματιών Καρφά, ανάμεσα στην παραλία και τις επιχειρήσεις υπάρχει ακίνητο του ελληνικού δημοσίου, ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να υπάρχει ομορότητα της επιχείρησης με την παραλία, για να μπορεί ο επιχειρηματίας να τοποθετήσει ξαπλώστρες ή ομπρέλες. Έτσι, η παρεμβολή του ακινήτου δεν επιτρέπει την σύναψη συμφωνιών χορήγησης αδειών λειτουργίας από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης, τα συμβόλαια έρχονται με καθυστέρηση από την Αθήνα και συνήθως μετά την λήξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Η λύση στο θέμα είναι να αναλάβει μια υπηρεσία, δηλαδή ο Δήμος την διαχείριση και να είναι εκείνος που θα έρχεται σε επαφή με τους επιχειρηματίες, αναφέρει ο Γιώργος Μπενοβίας, μέλος του συλλόγου επαγγελματιών Καρφά-Αγ. Ερμιόνης–Μ. Λιμνιώνα.

«Είναι η μόνη παραλία του νησιού στην δημοτική ενότητα του Αγίου Μηνά, που έχει πρόβλημα με το ΤΑΙΠΕΔ και οι τοπικοί φορείς προσδοκούν να αναλάβει ο Δήμος την λειτουργία του χώρου, όπως ισχύει σε όλες τις παραλίες του νησιού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος