Ελληνόπουλα της Γερμανίας στηρίζουν το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και μαθητές της Θεσσαλίας

Από τα ελληνικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Στουτγκάρδης ξεκίνησε μία δράση που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και στόχος της είναι να στηριχθούν παιδιά που το έχουν ανάγκη στην Ελλάδα. Έτσι με πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και πρωταγωνιστές τους μαθητές, συγκεντρώθηκαν χρήματα για να αγοραστεί εκπαιδευτικό υλικό και να διατεθεί σε παιδιά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, αλλά και σε μαθητές στη Θεσσαλία.

«Μιλάμε για μία συνεργατική δράση με φιλανθρωπικό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των ελληνικών σχολείων της Χαϊδελβέργης και του Βάιμπλινγκεν, στην οποία δράση μετέχουν εν γένει επτά σχολεία από την ευρύτερη περιοχή της Στουτγκάρδης, δηλαδή περίπου 800 παιδιά. Δημιούργησαν κάρτες, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά, πουλήθηκαν στις χριστουγεννιάτικες γιορτές και με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα αγοραστεί εκπαιδευτικό υλικό, ενώ στόχος παράλληλα είναι να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα της προσφοράς. Προηγήθηκε ενδελεχής συζήτηση με τους γονείς και με τα παιδιά, για τους ποιους φορείς θα βοηθήσουμε. Η δράση γίνεται από τα παιδιά, για τα παιδιά. Θα ήθελα επίσης να πω ότι αυτά τα παιδιά φοιτούν κανονικά στα γερμανικά σχολεία και μετά το μεσημέρι, προαιρετικά έρχονται στο ελληνικό σχολείο. Η Ελλάδα είναι παντού, και στεκόμαστε αρωγοί στα προβλήματα που βιώνουν συνομήλικοί τους στην Ελλάδα», όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο», της ΕΡΤ3, η φιλόλογος, Καλλιόπη Ζαρογιάννη.

Ελληνόπουλα της Γερμανίας στηρίζουν το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και μαθητές της Θεσσαλίας

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Κώττας, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο Βάιμπλινγκεν ανέφερε:

«Το σκεπτικό ήταν πολύ απλό και το εμπνεύστηκε η κ.Ζαρογιάννη και ο κ.Μιχάλης Κοντογιώργος, δύο εκπαιδευτικοί που κάνουν θαυμαστά πράγματα για τα παιδιά μας εδώ στη Γερμανία. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος θέλαμε να βοηθήσουμε παιδιά στην Ελλάδα που έχουν πραγματική ανάγκη, αναφερόμαστε σε παιδιά που είναι σε νοσοκομεία, καθώς και παιδιά που επλήγησαν από τη θεομηνία στη Θεσσαλία. Συγκεντρώνουμε χρήματα και βοηθάμε πάντα σε είδος, όπως βιβλία, εκπαιδευτικό υλικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος