Ελληνικά τραγούδια από χορωδία προσφυγόπουλων στη δομή των Σερρών

Στη δομή προσφύγων των Σερρών έχει δημιουργηθεί μία χορωδία από μικρά παιδιά, που μπορεί να μην ξέρουν την ελληνική γλώσσα, τραγουδούν όμως ελληνικά τραγούδια και συγκινούν.

«Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε μαέστρο στη δομή, στους εργαζόμενους κι έτσι κάναμε τμήμα χορωδίας, που έχει παιδιά από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές χώρες, διαφορετικές μεταξύ τους. Από Ουκρανία, Κονγκό και Ιράκ. Τα παιδιά είναι πολύ λίγους μήνες στην Ελλάδα, γνωρίζουν ελάχιστα ελληνικά παρ’ όλα αυτά λένε πολύ όμορφα τα ελληνικά τραγούδια. Όποιος τα άκουσε συγκινήθηκε, χαίρονται και τα παιδιά, είναι ενθουσιασμένα. Τραγουδούν χωρίς παρτιτούρα, ξέρουν τα λόγια απ’ έξω», όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, η κα. Δήμητρα Παναγιωτάκη, διοικήτρια της δομής φιλοξενίας προσφύγων Σερρών.

Η Στέλλα Βλαχοπούλου είναι δασκάλα χορωδίας και όπως λέει: «Η διοικήτρια θέλησε να κάνουμε τη δουλειά μας, λειτούργημα, αυτό είναι το ομορφότερο όλων. Θέλαμε να δώσουμε χαμόγελο στα παιδιά, είναι ευλογία να βρισκόμαστε εδώ. Τα παιδιά δεν χρειάζονται να γνωρίζουν γλώσσες, η γλώσσα του σώματος τα λέει, όλα, τα ματάκια τους, η ελπίδα τους, η ευτυχία, όλα είναι στο πρόσωπό τους».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος