Ελεύθεροι μετά τον εισαγγελέα ο 15χρονος που σκότωσε το φίλο του και ο πατέρας του

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 15χρονος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όταν εκπυρσοκρότησε κυνηγετική καραμπίνα, την οποία περιεργαζόταν ο κολλητός του φίλος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και των ευρημάτων που θα προκύψουν από αυτή, η δικογραφία θα επιστρέψει στην Εισαγγελία για να αποφασιστεί η ποινική μεταχείριση πατέρα και υιού.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως έγινε το κακό. Τα δύο αγόρια ήταν στενοί φίλοι και πολύ αγαπημένοι. Το αδικοχαμένο παιδί πήγε να δει ταινία με τον φίλο του όταν αυτός θέλησε να του δείξει το όπλο του πατέρα του το οποίο ωστόσο είχε μέσα σφαίρα. Ο 15χρονος έκανε μια λάθος κίνηση το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα βρήκε το φίλο του στο κεφάλι.

Το παιδί που έφερε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διακομίστηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΑΧΕΠΑ». Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν κατέληξε χθες το μεσημέρι. Εκτός από τον 15χρονο δράστη συνελήφθη και ο 56χρονος πατέρας του ενώ κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας.  Σε βάρος του πατέρα είχε σχηματιστεί δικογραφία για πλημμελή φύλαξη όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ – ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος