Ελεύθερη από το πρωί η είσοδος των εμβολιασμένων Σέρβων

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το σφράγισμα των συνόρων με τη Σερβία, από το  πρωί άνοιξαν και πάλι. Έτσι, οι  υπήκοοι της γειτονικής χώρας, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να ταξιδέψουν οδικώς στην Ελλάδα από τις συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα, αλλά και αεροπορικώς, δεδομένου ότι ένα μεγάλο τμήμα του σερβικού πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί. Ο ικανοποιητικός μέχρι στιγμής εμβολιασμός των Σέρβων έχει επιτευχθεί κυρίως με το ρωσικό εμβόλιο sputnik. Στο τελωνείο Προμαχώνα επιτρέπεται η είσοδος, εφ’ όσον οι ταξιδιώτες προσκομίζουν βεβαίωση εμβολιασμού, έχουν υποβληθεί σε τέστ PCR 72 ωρών πριν εισέλθουν στην χώρα, και χωρίς να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, 24 ώρες πριν από το ταξίδι στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα διενεργούνται και δειγματοληπτικά τέστ από τον ΕΟΔΥ κατά την διέλευσή τους από τα σύνορα, που πραγματοποιείται μόνο από τις επτά το πρωί έως τις έντεκα το βράδυ. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην διέλευση των Βουλγάρων από  την Νυμφαία, ενώ κλειστός παραμένει ο τελωνειακός σταθμός Ευζώνων.

Λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά κυρίως λόγω του προγραμματισμού των Σέρβων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, που αρχίζουν τον Ιούλιο, οι συνήθεις ταξιδιώτες που διέρχονται προς το παρόν από την τελωνειακή διάβαση του Προμαχώνα, είναι μόνο οι οδηγοί φορτηγών διεθνών μεταφορών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων για την πλειoψηφία των  ξενοδόχων η σεζόν θα αρχίσει το δεύτερο 15θήμερο του Ιουνίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος