Στο Περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 89η ΔΕΘ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα νέα συστήματα drones, που εντάσσονται στον σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης, υπάρχουν εξομοιωτές τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι προσφέρουν μια βιωματική εμπειρία στους επισκέπτες κάθε ηλικίας.
Ξεχωριστή είναι η εμπειρία του κοινού και από την πρώτη στην Ελλάδα παρουσίαση σε δύο και τρεις διαστάσεις μέσω τεχνολογίας VR της διακλαδικής «Ασπίδας του Αχιλλέα» που δημιουργεί η Ελλάδα για την προστασία της χώρας από κάθε απειλή.
Στο περίπτερο είναι εφικτό με απλό και κατανοητό τρόπο για κάθε πολίτη να δει πώς θα λειτουργεί η συγκεκριμένη «Ασπίδα», ενώ παρουσιάζεται και η διαλειτουργικότητα της στην οποία θα προσαρμοστούν και οι νέες φρεγάτες FDI, τα μαχητικά F-35 και άλλα συστήματα που θα αφιχθούν από φέτος μέχρι το 2030 στις ΕΔ της Ελλάδας για επιχειρησιακή χρήση.
Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μίλησαν στην εκπομπή «ΔΕΘ 360°» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα», το ολόγραμμα του αντιαεροπορικού θόλου, που παρουσιάζεται στη ΔΕΘ, τον εξομοιωτή χειρισμού drone, το drone «καμικάζι» των Ενόπλων Δυνάμεων, τον εξομοιωτή F16 αλλά και το οικιστικό πρόγραμμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που περιλαμβάνει τη δημιουργία σύγχρονων στρατιωτικών κατοικιών.
Ρεπορτάζ: Όλγα Δαδίνη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος