Εκπαιδευτικοί-διασώστες στη μάχη των πρώτων βοηθειών

Η Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, ξεκινά ένα πρόγραμμα δωρεάν πιστοποίησης 1.000 Εκπαιδευτικών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), το οποίο είναι διαθέσιμο για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Πρόγραμμα ξεκινάει άμεσα (13 Δεκεμβρίου 2023), μετά την σχετική ενημέρωση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας. 

Υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ακολουθώντας τα επιτυχημένα βήματα άλλων Ευρωπαϊκών Χωρών που με Νόμο θεσμοθέτησαν α) την εκπαίδευση μαθητών, β) την πιστοποίηση εκπαιδευτικών, γ) την τοποθέτηση Απινιδωτών σε κάθε σχολείο ή δημόσιο χώρο.

Σκοπός του KIDS SAVE LIVES και 450 πιστοποιημένων εθελοντών εκπαιδευτών που υποστηρίζουν την οργάνωση είναι, να υποστηρίξουν μέχρι τον Ιούνιο του 2025 τουλάχιστον 1.000 σχολεία σε όλη την επικράτεια, για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ετοιμότητά τους σε περιστατικά απειλητικά για τη ζωή, κερδίζοντας τον μεγαλύτερο εχθρό των επειγόντων περιστατικών – ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ – μέχρι την άφιξη των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος