Εκπαιδευτικό πάρκο ανοιχτό για όλους το ΤΕΦΑΑ Σερρών

Τις πόρτες των εργαστηρίων και των αιθουσών διδασκαλίας του για όλο τον κόσμο, άνοιξε το ΤΕΦΑΑ Σερρών σήμερα από τις 9 πμ ως τις 6 το απόγευμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν, εντελώς δωρεάν, ακαδημαϊκές δράσεις που πραγματοποιούνται στο Τμήμα.

Η καθηγήτρια και υπεύθυνη του προγράμματος, Φωτεινή Αραμπατζή μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», τονίζοντας πως οι πόρτες του Πανεπιστημίου ανοίγουν με εξωστρέφεια προς την κοινωνία των Σερρών.

«Δείχνουμε τις τρεις δράσεις, που κάνουμε στο πλαίσιο του ‘ΑΠΘ την Κυριακή’. Η μία δράση είναι ότι αξιολογούμε τη φυσική κατάσταση σε παιδιά εφηβικής ηλικίας, έχουν έρθει πολλές ομάδες, μέχρι τώρα έχουμε μετρήσει εκατό παιδιά. Κάνομε διάφορα τεστ μέγιστης δύναμης, μυϊκής μάζας, ταχυδύναμης, άλματος, ισορροπίας και σταθερότητας της δύναμης. Η δεύτερη δράση γίνεται έξω, γυμναζόμαστε χορεύοντας, φοράμε βηματόμετρα και καταγράφουμε τη φυσική δραστηριότητα όταν κάποιος χορεύει. Η τρίτη δράση είναι ‘αξιολογώ το σώμα μου, ισορροπώ, χαίρομαι για την υγεία’. Αυτή η δράση ταυτόχρονα σε όλες τις ηλικίες», ανέφερε μεταξύ άλλων η Φ. Αραμπατζή.

Από την πλευρά της, η κα Αργυριάδου επισήμανε πως «Θέλουμε να περάσουμε και να επικοινωνήσουμε σε όλους το μήνυμά μας ότι ο ελληνικός παραδοσιακός χορός δεν είναι απλά ένα κομμάτι του πολιτισμού μας αλλά είναι και μια πολύ ωφέλιμη σωματική δραστηριότητα για τα άτομα όλων των ηλικιών».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος