Έκκληση για βοήθεια από το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημίες που υπέστη το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.), από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Ιανουαρίου, ενώ πολλά ζώα κινδύνεψαν και κάποια έχασαν τη ζωή τους. Παρά τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε από εθελοντές (εκπαιδευτικούς και θεραπευτές της ειδικής αγωγής του υπουργείου Παιδείας) και  κατοίκους της περιοχής κάποια ζώα δεν διασώθηκαν.

Σύμφωνα με τη  φυσιοθεραπεύτρια Μαρία Λίγκα, που μίλησε στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3, άνδρες της Β’ ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν  τα άλογα του κέντρου. Τα πανέμορφα άλογα που βοηθούν μικρούς και μεγάλους μέσω της θεραπευτικής ιππασίας φαίνονται στο βίντεο, που τράβηξαν οι εθελοντές, να περιμένουν φοβισμένα δίπλα το ένα στο άλλο.

Πολλοί πολίτες γνωρίζουν το έργο του ΚΕ.Θ.Ι.Σ. και το στηρίζουν. Τα μέλη του Κέντρου, ωστόσο, ζητούν τη βοήθεια της Πολιτείας για την αποκατάσταση των ζημιών ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη περίοδο εν μέσω πανδημίας.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της ιππασίας στον άνθρωπο είναι γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στο ΚΕΘΙΣ δίνεται μέσα από την επικοινωνία και την ιππασία σε παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, αυτισμό, νοητική υστέρηση, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις Κεντρικού Νευρικού Συστήματος η δυνατότητα να μοιραστούν αξέχαστες εμπειρίες και να νιώσουν αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος