Εκδήλωση στο ΑΠΘ για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ διοργανώνουν εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει τις θυσίες τού αδελφού Κυπριακού Λαού, που εδώ και 50 χρόνια αγωνίζεται για τη δικαίωσή του, ώστε να τερματισθεί η βαρβαρότητα της συνεχιζόμενης κατοχής μεγάλου μέρους της επικράτειας μίας χώρας μέλους της Ε.Ε.».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Πόλυς Πολυβίου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η απροσδόκητη επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας». Με την εκδήλωση αυτή, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ και ο Σύλλογος Αποφοίτων της, επιθυμούν «να τιμήσουν και τους Κυπρίους συναδέλφους και συναδέλφισες που αποφοίτησαν από τη Σχολή την κρίσιμη δεκαετία του ’70, καθώς και όσες και όσους Κυπρίους γράφτηκαν στη Σχολή τη δεκαετία αυτή, στους οποίους απευθύνεται ιδιαίτερη πρόσκληση, όπου κι αν βρίσκονται, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη στις 25 Μαΐου, να επισκεφθούν τη Σχολή τους και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή».

Ρεπορτάζ: Σταύρος Πανούσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος