Εικόνα εγκατάλειψης στη λίμνη Δοϊράνη

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η περιοχή της λίμνης Δοϊράνης.

Τη συγκεκριμένη εικόνα συνθέτουν καλαμιές, ανεξέλεγκτη βλάστηση άλλων φυτών, στάσιμα νερά, δυσωδίες, αμέτρητα κουνούπια και σκουπίδια σε αρκετά σημεία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων λίμνης Δοϊράνης «Δόβηλος», Γιώργος Δήμπαλας μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Ώρα Θερινή» για το θέμα.

«Πάρα πολύ άσχημη είναι η κατάσταση στη λίμνη Δοϊράνη. Το φυσικό τοπίο το έχουμε αφήσει στο έλεος του Θεού και η λίμνη έχει γίνει βάλτος. Έπρεπε να γίνουν εργασίες. Έχει καθαριστεί πριν δύο χρόνια και μετά αφέθηκε με ξύλα, δέντρα, χόρτα, καλάμια μέσα. Τη μια μας εμποδίζει η Νατούρα, την άλλη η κακή συνεννόηση της περιφέρειας, του δήμου και της κτηματικής υπηρεσίας. Μία απόσταση 50 μέτρων είναι σε τρεις υπηρεσίες, άντε να συνεννοηθείς…

Δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, δεν υπάρχει κάποια μέριμνα, κάποια έρευνα, κάποια έκθεση γιατί εδώ από τον δρόμο, που σας έδειξα περνάνε εκατοντάδες αυτοκίνητα και βγαίνουν να βγάλουν φωτογραφίες το τοπίο και μας εκθέτουν στον υπόλοιπο κόσμο.

Την πλευρά της λίμνης, που ανήκει στη γειτονική χώρα, εκεί την έχουν πεντακάθαρη, έχουν αγοράσει 1-2 μηχανήματα, που θερίζουν τα καλάμια, χαρακτηρίζουν δηλαδή σημεία με διαδρόμους, αυτά δηλαδή, που θα μπορούσαμε να τα κάνουμε και το τραγικό είναι ότι τα μηχανήματα τα παίρνουνε απ’ τα Κουφάλια, απ’ την Ελλάδα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Γ. Δήμπαλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος