Ειδικές Αποστολές: Ένας χρόνος πανδημίας με το τρίτο κύμα προ των πυλών

Ένας χρόνος πανδημίας, και με το τρίτο κύμα προ των πυλών, οι Ειδικές Αποστολές φωτίζουν πτυχές από τις δυο φάσεις της δραματικής περιπέτειας.

Ασθενείς και θεραπευτές περιγράφουν τον φόβο και τον αγώνα τους, αποτυπώνοντας τα στοιχεία της μελέτης – που αποκαλύπτουμε – για τις σωματικές και ψυχικές μακροπρόθεσμες συνέπειες της νόσου. Ένας πόλεμος χωρίς ανάσα, με τις μεταλλάξεις του ιού- «χαμαιλέοντα», να φέρνουν νέο παγκόσμιο συναγερμό για την εξέλιξη της πανδημίας. Οι θεραπείες, τα εμβόλια που καθυστερούν και οι σχεδιασμοί για το «χτίσιμο» του πολυπόθητου τείχους ανοσίας.

Οι καθηγητές , γιατροί στη πρώτη γραμμή, Παθολογίας Λοιμώξεων Αν. Αντωνιάδου στο νοσοκομείο Αττικόν και πνευμονολογίας Ιωαν. Καλομενίδης στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μιλούν στη Σταυρούλα Χριστοφιλέα για τον αγώνα τους στα δυο «κύματα» της πανδημίας και για τις συνέπειες της νόσου στον οργανισμό, όπως αποτυπώνονται σε ειδική μελέτη. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Προληπτικής Ιατρικής Δημ .Παρασκευής αποκαλύπτει τι γίνεται με τις μεταλλάξεις και πόσο επηρεάζουν την πανδημία. Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου εξηγεί τι γίνεται με τα εμβόλια και ο καθηγητής Αιματολογίας Ευαγ. Τέρπος πώς χτίζεται και πόσο διαρκεί η ανοσία. Μας παρουσιάζει τα στοιχεία της ελληνικής μελέτης , για τα αντισώματα που διατηρούν όσοι μολύνθηκαν, στοιχεία χρήσιμα, για την απάντηση στο ερώτημα: θα χρειασθεί επαναληπτική δόση του εμβολίου; Και πότε;

Στις «Ειδικές αποστολές», οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ερευνούν, αναλύουν και παρουσιάζουν σύνθετα θέματα που άπτονται της επικαιρότητας -και όχι μόνο.

Αρχισυνταξία:Σταυρούλα Χριστοφιλέα,Πιέρρος Τζανετάκος

Υπεύθυνη Ερευνών:Ελβίρα Κρίθαρη

Δημοσιογραφική Ομάδα:Σταυρούλα Χριστοφιλέα,Γιάννης Σουλιώτης,Μαριλένα Κατσίμη

Μοντάζ:Αντώνης Γασπαρινάτος,Ανδρέας Ταξάκης,Ευαγγελία Σιαραμπή,Δημήτρης Κλάγκος,Ελπίδα Σιαβέλη

Διεύθυνση Παραγωγής:Περικλής Ε. Παπαδημητρίου

Σκηνοθεσία:Γιάννης Ρεμούνδος,Γιάννης Γεωργιουδάκης

Υπεύθυνος εκπομπής:Φάνης Παπαθανασίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος