Έδεσε στην Κέρκυρα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Στις 7:30 το πρωί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έδεσε στο λιμάνι της Κέρκυρας και οι πρώτοι τουρίστες πάτησαν στο νησί. Κυρίως Ιταλοί, Γάλλοι, Γερμανοί και Αυστριακοί αποβιβάστηκαν, προκαλώντας χαμόγελα αισιοδοξίας τους τοπικούς φορείς.

Το Costa Luminosa με σχεδόν 300 μέτρα μήκος και 1050 μέλη πληρώματος μεταφέρει περίπου το 1/4 από τους 2826 επιβάτες, που μπορεί να φιλοξενήσει, εξ αιτίας των πρωτοκόλλων υγείας, που επιβάλλονται λόγω πανδημίας. Ξεκινώντας το οκταήμερο ταξίδι του από την Τεργέστη, μετά το νησί των Φαιάκων θα περάσει τον Ισθμό και θα κατευθυνθεί στον Πειραιά (Αθήνα), κατόπιν στην Μύκονο, από εκεί στο Κατάκολο (Ολυμπία) και θα επιστρέψει στην Ιταλία. Πρόκειται για ένα χαμηλού κόστους ταξίδι για τους ξένους, καθώς η τιμή για δυο άτομα, που περιλαμβάνει και πλουσιότατα γεύματα είναι μόλις 1114 €.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ζερβόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κερκύρας, φέτος αναμένονται γύρω στις 200 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, όχι όπως παλαιότερα, αλλά οπωσδήποτε η κατάσταση θα είναι ικανοποιητική. Την επομένη Κυριακή αναμένονται δυο ακόμη κρουαζιερόπλοια με άφιξη και αναχώρηση από Κέρκυρα, ενώ τον Ιούνιο θα δένουν καθημερινά στο λιμάνι δυο πλοία.

Εχθές σε σύσκεψη της Ένωσης εφοπλιστών κρουαζιέρας Ελλάδος, παρουσία και τοπικών φορέων του νησιού εξετάσθηκε η διαχείριση της κρουαζιέρας κατά το πρώτο στάδιο, των αυστηρών μέτρων. Για την κοινωνία του νησιού τα έσοδα αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλά, καθώς οι ελεύθερες μετακινήσεις δεν επιτρέπονται, με ότι αυτό συνεπάγεται.  Το ποσοστό των αφίξεων, αν και μειωμένο σε σχέση με την περυσινή χρονιά θα είναι μια ανάσα για την τοπική κοινωνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος