Δύσκολος χειμώνας για τα νοικοκυριά

Με μέτρο να γίνονται οι εξαγγελίες για την μείωση της ηλεκτροδότησης στους δημόσιους χώρους. Αυτό τονίζει ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ., επισημαίνοντας ότι ο μειωμένος φωτισμός θα συμβάλλει στην αύξηση της εγκληματικότητος.

Οι δήμοι αποφασίζουν κατά μόνας παρεμβάσεις στον φωτισμό των οδών, κάτι που έχει ελάχιστο έως μηδενικό αποτέλεσμα στην κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την γενική κατανάλωση ενέργειας. Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα έχει πολλά και απρόβλεπτα αποτελέσματα ακόμη και σε τροχαία δυστυχήματα.

Αναφορικά με τις δεδομένες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, και το αυξημένο κόστος των διεθνών μεταφορών, ο κ. Λεχουρίτης θεωρεί πως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί κεντρικά. «Η ΕΕ πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά το χέρι στην τσέπη και να δώσει χρήματα στις χώρες για να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στο κόστος ζωής», σημειώνει.

Προτρέπει τους πολίτες να προστρέξουν στο Κέντρο Συμβουλευτικής του ΙΝΚΑ μέσω της ιστοσελίδας του, και να πάρουν συμβουλές για θέματα που τους απασχολούν.

Βεβαίως σύμφωνα με διεθνείς μελέτες η ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μόνο βραχυπρόθεσμα μπορεί να λειτουργήσει. Σύντομα το πρόβλημα θα επανέλθει πιο διογκωμένο, διότι η κρίση της ενέργειας θα παραταθεί όσο διάστημα η Ρωσία συνεχίζει το παιχνίδι του κλεισίματος της στρόφιγγας των αγωγών, αυξάνοντας το κόστος διαβίωσης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος