Δυο μετάλλια για την Εύα Νίκου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρα-αλπικού σκι

Ένα ακόμη βάθρο ανέβηκε η Εύα Νίκου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά-Αλπικού Σκι, που διεξάγεται στην Μολίνα της Ισπανίας.

Κυριολεκτικά στην κορυφαία θέση, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, βρέθηκε αντιμέτωπη με τις συνεχείς αναβολές των αγώνων, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Όπως αναφέρει η κ. Νίκου καιρού επιτρέποντος τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Super G και είναι το πρώτο μετάλλιο που κερδίζει Έλληνας αθλητής  σε αυτήν την διοργάνωση.

6η Παραολυμπιονίκης στο Πεκίνο χάρη στις επιτυχημένες εμφανίσεις στις πίστες της Αυστρίας και της Ελβετίας επιβεβαίωσε την φήμη της, με την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε «δύο στα δύο» στην κατάκτηση μεταλλίων, στο αγώνισμα του Alpine Combine, ένα συνδυασμό Super G και Σλάλομ.

Πρόκειται για το γνωστό Αλπικό σκί, αλλά λόγω των αναπηριών των συμμετεχόντων είναι παρα-αλπικό. Με αδυναμία περιφερειακής όρασης, η κ. Νίκου στηρίζεται στην βοήθεια του συνοδού της.  Είναι  περισσότερο από απαραίτητος.

Ο οδηγός προηγείται της αθλήτριας και της μεταφέρει οδηγίες για την διαδρομή, δίνει εντολές για το που θα στρίψει, πως θα συμπεριφερθεί, εξηγεί ο Δημήτρης Προφέντζας, οδηγός παραολυμπιονίκη. Ουσιαστικά αγωνίζεται και αυτός εκείνα τα σημαντικά λεπτά.

Οι προπονήσεις ενδυνάμωσης της φυσικής κατάστασης του αθλητή είναι η εργασία που έχει αναλάβει ο Δημήτρης Ιορδανίδης , προπονητής σκι, και όπως φαίνεται η δουλειά του επιβραβεύτηκε.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα η συγκίνηση κορυφώνεται, αλλά καμία δυσκολία δεν μπορεί να αντισταθμίσει την ικανοποίηση στο τέλος του αγώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος