Μετά τις προστατευόμενες θαλάσσιες ζώνες σε Ιόνιο και Αιγαίο έρχονται και οι προστατευόμενες παραλίες οι λεγόμενες «απάτητες παραλίες». Συνολικά 198 είναι οι παραλίες σε όλη τη χώρα, που θα βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς προστασίας.
Δύο από τις προστατευόμενες παραλίες βρίσκονται στη Σάμο. Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους μίλησε στην ΕΡΤ3 για την απόφαση, που βάζει φρένο στην ανεξέλεγκτη χρήση των παραλιών και μάλιστα όσες βρίσκονται εντός του δικτύου Natura 2000.
«Εμείς έχουμε δύο παραλίες, το Μικρό Σεϊτάνι και το Μεγάλο Σεϊτάνι, που ποτέ δεν πατήθηκαν από ομπρέλες και καρέκλες, που ποτέ δε νοικιάστηκαν από κανέναν δήμο, που πρόσβαση υπάρχει μόνο από τη θάλασσα και από μονοπάτια απ’ τη στεριά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θ. Παπαθεοφάνους.
Διαβάστε επίσης:
Σάμος: Ψύχραιμοι οι κάτοικοι μετά τα 4,4 Ρίχτερ – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος