Δράσεις και εκδηλώσεις στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Tο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης βασίζει τις δράσεις του σε σύγχρονες θεωρίες και παιδαγωγικές μεθόδους και λειτουργεί σαν εργαστήρι, που ενεργοποιεί, εμπνέει, ενδυναμώνει και διευρύνει τη γνώση και τη φαντασία.

Το παιχνίδι είναι ο κοινός παρονομαστής των δράσεων του μουσείου καθώς αποτελεί μια διεθνή γλώσσα επικοινωνίας για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία, την καταγωγή, τη γλώσσα και τα βιώματα τους. Τα πάντα μπορούν να γίνουν παιχνίδι και να αποτελέσουν κοινό τόπο δημιουργίας και συνεργασίας με την πεποίθηση ότι τα πραγματικά αντικείμενα, οι άμεσες εμπειρίες και η συνεργασία, ενισχύουν την διαδικασία της μάθησης.

Η μουσειολόγος, Σούλα Πρωτοψάλτη μίλησε στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” και την Ηλιάνα Σκουλή για το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

«Μας πετυχαίνετε στο μέσον των φθινοπωρινών μας εργαστηρίων, που έχουν θέμα την Αίγυπτο. Φιλοξενούμε παιδιά, που κατασκευάζουν παπύρους, αιγυπτιακές μούμιες ακόμα και πυραμίδες. Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης πιστεύει ότι κοινός παρονομαστής όλων των δράσεων είναι το παιχνίδι γιατί μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε τον εαυτό μας, κοινωνικοποιούμαστε, αποκτούμε δεξιότητες, τα λεγόμενα soft skills. Υλοποιούμε μέσω του παιχνιδιού τα όνειρά μας», δήλωσε μεταξύ άλλων η Σ. Πρωτοψάλτη για τη φιλοσοφία του μουσείου.

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος για τους μικρούς του φίλους φθινοπωρινό camp, που ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου και θα έχει διάρκεια μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου.

Το camp του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης είναι σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών ηλικίας 4 έως 11 ετών. Η δημιουργία, η φαντασία, η κοινωνικότητα και η επικοινωνία, το ομαδικό πνεύμα και η συνεργατικότητα, η απόκτηση γνώσεων και το παιχνίδι αποτελούν βασικά στοιχεία, στα οποία επενδύουν τόσο οι υπεύθυνοι όσο και οι υπεύθυνες σχεδιασμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου, όσο και οι εμψυχωτές και οι εμψυχώτριες των προγραμμάτων αυτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος